Pesach - zážitková velikonoční večeře

22.04.2016 17:00

Přátelé, zveme vás na Pesach, židovskou velikonoční večeři. Poznáte Velikonoce optikou národa, který je slaví již více než 3000 let. Zakusíte jedinečnou atmosféru sváteční hostiny, jejíž průběh je dán starobylými zvyklostmi, přesto se však hluboce dotýká člověka 21. století a odkazuje k jedinečné vizi do budoucnosti. Ochutnáte speciální potraviny a připijete si originálním košer vínem.

Zasvěceným průvodcem vám bude Mgr. Tomáš Oliverius, pastor Sboru Jednoty bratrské v Ostravě, lektor a teolog.

Nikdo z nás, kdo tuto večeři organizuje, není příslušníkem židovského národa. Jako křesťané si však vážíme židovských kořenů církve. Při Pesachu se vždy snažíme o maximální autenticitu a slibujeme, že nebudete o nic ochuzeni.

Pesach 2014

Účastníci večeře nejsou vázáni žádným vyznáním a nemusejí mít předchozí znalosti o židovském náboženství či o křesťanství.

Při Pesachu vždy zařazujeme jako bonus okénko do židovské historie a životního stylu. Ani tentokrát vás nezklameme. V rámci večera se dovíte, jak probíhá židovská svatba a co jí předchází. Romantika zkrátka ke svátkům také patří :-).

Přihlašujte se do 15. dubna 2016 na e-mailové adrese jbo@jbo.cz (uveďte prosím počet osob). Upozorňujeme, že večeře trvá cca 2,5 hodiny a že během ní nenabízíme hlídání malých dětí. Cena za osobu činí 150,- Kč.